Activitats per descobrir el món del vi, la cervesa i els licors

Imatge cedida per Lo vilot Farm Brewery

Vins, cerveses, licors… si vols conèixer el seu procés i tastar-los al seu lloc d’origen, aquí et recollim propostes enoturístiques i de descoberta del món cerveser i licorer de l’economia solidària.

Et recomanem una vintena de projectes que miren pel seu impacte al territori, a la seva gent i el seu medi ambient. Són iniciatives que hem entrevistat amb els criteris de l’economia solidària i per això apareixen a Pam a Pam.

Si vols participar en les seves activitats i reservar-hi plaça, trobaràs més informació als seus webs.

Girona
BdeGust Beer, a Caldes de Malavella, organitza degustacions de cervesa i visites al seu camp de llúpol els dissabtes a la tarda. Les places volen!
Doskiwis Brewing, a Rupià, al mateix edifici on tenen la fàbrica hi ha un espai de tast, on es pot degustar les seves cerveses o fer un tast guiat si es volen provar totes, a vegades també obren l’obrador.
La Sobirana Cooperativa, a Santa Coloma de Farners, ofereix quatre activitats: tast maridat de ratafies, taller d’elaboració de ratafia (juny i juliol), visita a l’obrador i ruta per l’univers de la ratafia.
La Vinyeta, a Mollet de Peralada, entre les experiències que proposa hi ha la visita guiada i tast de vins, l’esmorzar o pícnic entre vinyes, el veler i tast d’ampolles submergides, el sopar musical, etc.
Rim – vins i vinyes d’en Jordi Esteve, a Rabós, fa visites obertes a les vinyes i el celler amb tast de vins, embotits casolans i formatges locals, tot parlant del passat, present i futur de l’Albera.
Sidreria Mooma, a Palau-sator, durant tot l’any es pot visitar per conèixer l’elaboració de la sidra i acabar o bé amb un tast dels seus productes o bé amb un menú de maridatge.

Lleida
Celler Matallonga, a Fulleda, ofereix activitats enoturístiques amb visites al celler i a les vinyes, rutes a peu o amb bicicleta, activitats culturals i maridatges del seu vi amb productes de proximitat.
Celler Petit Duran, a Maldà, proposa experiències d’enoturisme i d’oleoturisme: tast de vins ecològics en mig de les vinyes centenàries, tast a cegues, maridatges i visites al celler o al molí d’oli.
Cerveseria Matoll, a Belianes, té tres propostes: visita amb aperitiu cerveser, visita i maridatge de temporada i la Gastro Matoll Experience que inclou també tast de cerveses i un dinar.
Fundació Casa Dalmases, a Cervera, tenen un Tap Room on fa degustació dels seus productes: cerveses, xocolata, torrons i cremes. Està obert al públic tots els divendres i els dissabtes de 18 a 22 h.
Lo vilot Farm Brewery, a Almacelles, els vespres d’estiu fa visites a l’obrador, la malteria i els camps de conreu. Acaben amb un tast de les seves cerveses ecològiques amb productes de proximitat.
Tres Cadires, a Arbeca, fa degustacions dels seus licors, que poden anar acompanyades d’un maridatge de productes de la zona o de formatges artesans, també tastos de vermuts o tallers d’elaboració de vi de nous.

Camp de Tarragona
DascaVives, a Valls, fan visites al seu celler ecològic on expliquem el mètode de cultiu biodinàmic, l’elaboració respectuosa dels vins i fan un tast dels seus productes: vi, most, oli i fruits secs.
Cervesa Ninkasí, a l’Ermita de Les Borges del Camp, aquestes artesanes cerveseres reben la gent per prendre una cervesa envoltada de natura i serenitat.

Catalunya Central
Cervesa la Pirata, a Súria, organitzA visites guiades i tastos cada mes, a banda, els divendres i dissabtes de 18 a 24 obren el Taproom, la zona de degustació de la mateixa fàbrica.

Barcelona
Celler Talcomraja, a Arenys de Munt, propos visites de 3 h a la vinya i al celler de vins naturals que inclouen una degustació dels seus vins amb productes locals.

Si voleu fer altres activitats d’agroturisme, en aquest cas per conèixer qui elabora o cultiva menjar, quí teniu altres propostes de turisme alimentari i també un recull d’allotjaments, sempre en projectes de l’economia social i solidària.

Imatge cedida per DBdeGust Beer