Presentem les guies per la incorporació dels criteris d’economia solidària als comerços

Volem acompanyar el  comerç local cap a la incorporació de  criteris que entenem són un segell de qualitat i de distinció enfront de les  iniciatives depredadores i el capitalisme de  plataforma. Per això hem elaborat aquestes guies amb les companyes d’Opcions. Hem desenvolupat una Guia per la incorporació dels criteris d’economia solidària als comerços adaptada… Llegir més

Volem acompanyar el  comerç local cap a la incorporació de  criteris que entenem són un segell de qualitat i de distinció enfront de les  iniciatives depredadores i el capitalisme de  plataforma. Per això hem elaborat aquestes guies amb les companyes d’Opcions.
Hem desenvolupat una Guia per la incorporació dels criteris d’economia solidària als comerços adaptada a la realitat de 7 dels districtes barcelonins, però que poden ser útils per a comerços d’altres municipis. Amb el document volem per acompanyar als comerços en aquesta progressiva incorporació de certs criteris que posin en valor la proposta del comerç de proximitat. Són criteris que ens ajuden a avaluar i a visibilitzar les nostres pràctiques perquè  entenem que és la nostra manera de fer la  que ens distingeix, la que ens diferencia de les altres lògiques.
Les guies són part del projecte d’OpcionsComerç: Visibilitzem l’economia al servei de les persones” adreçat als comerços dels districtes de Barcelona: Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Les Corts, Nou Barris, Sant Martí i Horta. Aquest material es complementarà amb acompanyaments per aplicar millores als comerços que ho sol·licitin, amb el suport de l’Ajutntament de Barcelona.

El comerç local i de proximitat i les  iniciatives de l’Economia Social i Solidària (ESS) són dos agents socioeconòmics importants pel teixit no només econòmic, sinó també social
i cultural dels barris i municipis. Aquestes dues esferes comparteixen  valors i formes de funcionar i d’impactar  en el territori en el qual es desenvolupen,  però aquests valors no s’estan fent  evidents i cal fer-los emergir per adonar-nos del potencial d’intercooperació que hi ha entre ESS i comerç local.

Podeu consultar i descarregar-vos les guies al web d’Opcions.