L’Institut Montjuïc posa les seves xinxetes a Pam a Pam, el mapa del consum responsable i l’Economia Solidària

Hem iniciat un projecte d’Aprenentatge i Servei per a sensibilitzar sobre el consum responsable i l’Economia Solidària a la comunitat educativa de l’IES Montjuïc, un institut del barri de la Zona Franca de Barcelona. D’aquesta manera, els i les alumnes també se sumaran a la construcció del mapa col·laboratiu Pam a Pam. L’Aprenentatge es desenvolupa… Llegir més

Hem iniciat un projecte d’Aprenentatge i Servei per a sensibilitzar sobre el consum responsable i l’Economia Solidària a la comunitat educativa de l’IES Montjuïc, un institut del barri de la Zona Franca de Barcelona. D’aquesta manera, els i les alumnes també se sumaran a la construcció del mapa col·laboratiu Pam a Pam.

L’Aprenentatge es desenvolupa amb els i les alumnes de les dues línies de 3er d’ESO de l’Institut Montjuïcmitjançant la realització de tallers participatius per conèixer el consum responsable i l’Economia Solidària. El component de Servei consisteix en l’organització per part de l’alumnat d’una campanya de sensibilització sobre el consum responsable i l’Economia Solidària destinada a sensibilitzar a la comunitat educativa del centre. També es pretén detectar punts de consum responsable al barri que puguin ser incorporats al mapa Pam a Pam.

En total formen part d’aquest projecte una cinquantena de joves d’entre 14 i 16 anys que durant aquest 2n trimestre de curs participaran en els tallers de consum responsable i aprendran quins son els 15 criteris que defineixen l’Economia Solidària. Durant el tercer trimestre, seran ells i elles els que identificaran iniciatives al seu barri per tal de pujar-les al mapa de Pam a Pam.

L’essència d’aquest projecte consisteix en la generació de consciència i reflexions que provoquin canvis d’actituds en referència als hàbits de consum de la ciutadania en general i del jovent en especial. Tenir la oportunitat de visibilitzar alternatives reals d’Economia Social i Solidària converteix l’alumnat en agent actiu de canvi.

Aquest projecte rep el suport de l’Ajuntament de Barcelona. 

Pam a Pam és el mapa del consum responsable i l’Economia Solidària de Catalunya. Una iniciativa de SETEM i la Xarxa d’Economia Solidària per transformar el teu entorn a partir de la cistella de la compra!