Vols ser un punt de recollida de mòbils usats?

Si ets un establiment de l’economia social i solidària, et proposem una col·laboració per a l’economia circular

El projecte d’investigació de la UPC Biometallum busca la manera de recuperar els metalls valuosos que contenen els nostres mòbils d’una manera sostenible, contribuint a un model més circular i a la reducció de deixalles electròniques.

Per fer-ho necessita col·laboració d’establiments en la recollida dels dispositius durant la campanya ‘Dona el teu mòbil a la ciència’ del 2 de desembre al 10 de gener. Si vols ser un d’ells, només cal que omplis aquest formulari, i Setem Catalunya, que col·labora en el projecte, us enviarà la informació i materials necessaris.

Aquest projecte busca ser una alternativa als processos tradicionals per tractar residus, que sovint impliquen un alt consum d’energia i l’ús de reactius agressius. Aquests mètodes, a més de tenir un impacte negatiu sobre el medi ambient, dificulten que molts gestors puguin utilitzar-los, forçant-los a vendre el residu per un valor inferior al dels metalls que contenen. Si col·labores en la recollida ajudaràs a avançar en la investigació, ja que el projecte necessita mòbils per poder-ne extreure metalls com ara el coure, l’or, el crom, el zinc, el níquel i l’alumini, entre d’altres, i posar a prova el model desenvolupat.

Des de Pam a Pam, donem suport al projecte i t’animem a fer-ho tu també.