Regala responsable

La planificació de les compres és un dels punts importants a tenir en compte a l’hora de pensar els regals de Nadal i Reis. No obstant, pot ser que ens haguem oblidat algun dels regals o que fins ara no ens hagi arribat la inspiració. Aquí van algunes idees de regals dels que ens agraden a Pam a Pam: regals d’economia solidària que respecta les persones i el medi ambient.

La planificació de les compres és un dels punts importants a tenir en compte a l’hora de pensar els regals de Nadal i Reis, perquè ens permet reflexionar sobre les necessitats de cada persona i cenyir-nos a una llista prèviament elaborada. Així evitem compres compulsives. No obstant, com a persones humanes que som, pot ser que ens haguem oblidat algun dels regals o que fins ara no ens hagi arribat la inspiració. Cap problema! Encara som a temps de demanar els regals d’última hora per a aquesta nit màgica. Aquí van algunes idees de regals dels que ens agraden a Pam a Pam: regals d’economia solidària que respecta les persones i el medi ambient.

l'oliveraL’Olivera és una cooperativa d’integració social que incorpora persones amb discapacitat psíquica que participen activament en el procés de cultiu i elaboració de vinya i oli. Fundada el 1974 a Vallbona de les Monges (Urgell), ofereix olis i vins que cerquen expressar el seu origen: una terra i una gent. Els vins i olis ecològics que ofereixen es poden comprar online i a Barcelona hi tenen un punt de recollida.

Al seu web podeu trobar lots de vins i olis per regalar adaptats a totes les butxaques, i al catàleg Detalls amb valor, que l’Olivera comparteix amb l’obrador de galetes Associació Alba El Rosal, trobareu productes artesans, ecològics i fets a mà, pensats tant per a la persona que els regala com per a la persona que en gaudirà.

Obrador XisquetaObrador Xisqueta és una associació sense ànim de lucre ubicada al Pallars Sobirà (Alt Pirineu) que treballa per la dinamització del sector primari a l’Alt Pirineu i al món rural en general. L’associació porta a terme un projecte social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels ramats d’ovelles de raça Xisqueta que es troben al Pirineu. Els objectius són donar a conèixer els oficis de pastor/a i artesà/na;  mostrar les persones que fan possible que els ramats continuïn pasturant per les muntanyes i per últim donar a conèixer una raça autòctona i el territori que l’acull.

Podeu regalar una quota de soci Xisqueta, i fins i tot fer rodar la caravana xisqueta fins al vostre poble o ciutat per fer tallers per aprendre diferents tècniques per treballar la llana.

Ciutat_invisible

La Ciutat Invisible és un projecte cooperatiu i autogestionari que té com a objectiu la construcció d’alternatives laborals al treball precari que ens imposa el sistema econòmic capitalista. La seva activitat està dirigida a crear i difondre continguts crítics que impulsin processos de transformació política i social.

A la botiga online de la Cooperativa La Ciutat Invisible –llibrería crítica i roba subaltera, tal i com es defineixen– podem trobar llibres crítics que aporten alternatives d’emancipació i de construcció comunitària; i roba, per petits i grans, amb missatges combatius.

fent_pais

Les guies regal de Fent País contenen experiències per descobrir Catalunya a través de l’oci i el turisme de proximitat. Entre d’altres es poden bescanviar els xecs regals per estades en cases rurals, àpats a restaurants de la xarxa Slow Food Km0, rutes culturals, lots de productes de la terra i subscripcions de revistes en català, entre d’altres.