Pam a Pam guanya el premi #Rezero

Entrega de Premis Rezero 2018
Fotografia de les premiades

Pam a Pam guanya un dels premis que entrega la Fundació Rezero, per la seva tasca en la transformació social cap a l’ESS i el consum responsable.

El passat 8 de novembre vam assistir com a nominades a la 1ª Edició dels Premis Anuals #Rezero, que entrega la Fundació Rezero amb la voluntat de reconèixer, visibilitzar i estimular les accions de consum responsable i prevenció de residus.

L’acte, que va tenir lloc al Recinte Modernista de Sant Pau, va batre rècord d’assistència amb la participació de prop de 100 assistents, aglutinant als diferents sectors del país implicats en la temàtica. Finalment, Pam a Pam es va endur el premi en la categoria d’entitat, per SETEM i la XES, i el premi va ser recollit per una xinxeta de la comunitat. Es va valorar especialment el projecte com a eina col·lectiva que contribueix a la transformació social cap a una economia solidària a partir del foment i el compartir el consum ètic i responsable.

També van ser premiades “El rebost de Sant Andreu” per facilitar i encoratjar als veïns a retornar els seus envasos a la botiga i la seva venta a granel, a l’Ajuntament de Barcelona, per la substitució de gots d’un sol ús a les guinguetes de la platja per d’altres de reutilitzables i en la categoria d’empresa, Espai Ambiental Cooperativa va ser la guanyadora per les seves alternatives de consum responsable de jocs i joguines. A més es va fer un especial reconeixement a la iniciativa del govern balear en proposar una llei pionera en l’àmbit europeu en prevenció de residus.

Durant l’esdeveniment es van presentar les diferents tasques que du a terme la Fundació Rezero, entitat d’àmbit català impulsada per entitats ecologistes i cíviques que treballa per transformar el model de producció i consum cap al Residu Zero, impulsant accions i polítiques transformadores de prevenció de residus treballant en xarxa amb tots els agents socials i econòmics.

Tot plegat, un esdeveniment per reconèixer, visibilitzar i estimular les accions de prevenció de residus i consum que també contribueixen a assolir una societat residu zero.