Obrim el codi de Pam a Pam

Trobada d'activistes de Pam a Pam per treballar en la millora del codi

Defensem el codi lliure i volem que el de Pam a Pam serveixi perquè una comunitat àmplia el pugui utilitzar. Tant si voleu contribuir-hi en la programació, com si voleu utilitzar-lo per a un altre projecte, tenim el codi obert per a vosaltres.

La plataforma digital de Pam a Pam és la nostra finestra al món, però també el nostre repositori i el nostre espai de treball i interacció. A banda del mapa i el directori que es pot consultar públicament, hi ha les entranyes d’allò que es veu i des d’on treballem. És una plataforma on les xinxetes pugen la informació de les iniciatives que entrevisten i anoten l’avaluació que en fan dels 15 criteris de l’economia social i solidària, a més a més, cada punt del mapa pot modificar-se la seva informació bàsica. A banda, s’hi poden afegir nous punts proposats des de l’apartat participa del web. Doncs bé, tot això té un codi obert que permet replicar l’experiència, que ara fem més accessible que mai amb un nou apartat web per compartir-lo amb qui vulgui fer-lo servir o col·laborar en la seva millora.

Treballem amb diverses cooperatives de l’economia solidària per fer possible aquesta plataforma i tenim el codi en obert per tal que altres projectes de mapatge puguin utilitzar-lo, com és el cas de Tornallom, el mapa de les alternatives econòmiques i solidàries al País Valencià. Aquest projecte ha utilitzat el nostre codi fent-ne una instància i també hi contribueix amb millores.

Vols fer ús del codi o contribuir a la seva millora?

La plataforma digital de Pam a Pam està dividida entre el frontend i el backoffice i es poden trobar els dos al nostre compte de Gitlab. També s’hi troben les instruccions i les eines per instal·lar espais de desenvolupament en el vostre ordinador per a les dues parts. Al frontend trobareu tot el codi relacionat amb aquesta web que estàs visitant i el seu estil i pàgines personalitzades. Al backoffice és on despleguem les eines del nostre espai de gestió des d’on pugem les dades que es visualitzen a la web.

Si voleu utilitzar codi, us podeu generar la vostra pròpia instància des del repositori del Gitlab i si teniu coneixements de desenvolupament web i voleu contribuir a millorar l’eina, podeu fer-ho consultant directament les issues de Gitlab.

Volem codis lliures i oberts per a uns comuns digitals col·laboratius!