Un nou mapa del comerç just a La Coordi

Hem col·laborat amb la Coordinadora del Comerç Just i les Finances Ètiques en la creació d’un mapa del comerç just a Catalunya que mostra quasi un centenar de botigues on comparar productes d’aquest tipus a tot el territori.

Al mapa del comerç just s’hi poden trobar comerços que ofereixen tota mena de productes de comerç just, com alimentació, tèxtil o artesania. Hi ha tant botigues especialitzades com iniciatives vinculades a projectes solidaris o agroecològics. També inclou experiències de petit comerç (herbodietètiques, fleques, carnisseries, restauració) que ofereixen productes de comerç just, en alguns casos en el marc de la campanya Cafè Ciutat.

El mapa també vol fer evident l’articulació entre el moviment del comerç just i les iniciatives de l’economia social i solidària per tal de fer evidents els valors i les pràctiques compartides. A més, és una eina per fer consum responsable minimitzant els impactes globals del consum local. Com bé diuen a La Coordi, la proximitat no és incompatible amb la defensa dels drets de les productores al sud global, ja que els 10 principis del comerç just són compatibles amb els criteris de l’economia social i solidària.