#HemFetPam 200 vegades. 6 mesos fent visible que podem viure l’alegria de l’ESS!

Esmeralda Almazán i Xavier Rubio, xinxetes del Bages, ens proposen un bonic viatge musical per algunes de les moltes vegades que #HemFetPam durant els últims 6 mesos de vida del projecte.

                                                                                                                                          In memoriam Judit Nierga (Fiare Girona)

Ja, des d’uns dies abans d’acomplir els 6 mesos del seu llançament el 19 de desembre, el nostre mapa col·laboratiu ja ha visibilitzat 200 punts de l’Economia Solidària i les alternatives de vida. Com si escoltéssim els ritmes de la natura, després de l’hivern hem viscut una primavera fecunda. I en recollim uns bons fruits al solstici d’estiu. Ja vàrem fer un primer anàlisi dels punts cartografiats amb motiu de la 1era Trobada catalana de Pam a Pam, i ara volem festejar la doble “efemèride”: en 6 mesos #HemFetPam 200 vegades. Perquè cal celebrar  l’activisme de persones compromeses: una setantena registrades a la web, però en som i volem ser més! I celebrar que fem visible que podem viure l’alegria de fer economia des de la solidaritat i l’alternativitat. I, com que estem de celebració, més que fer un post «d’anàlisi acadèmica» el volem fer més lúdic i festiu. I això vol dir… música! Però no una qualsevol, sinó una cançó que descriu gairebé tots els 12 sectors econòmics i els 15 criteris del Pam a Pam.

Arriba la festa i la celebració: poseu-vos els auriculars o pugeu el volum de l’altaveu i  cliqueu Coopera d’Orxata Sound System. I anem a fer un viatge musicat per algunes de les moltes  vegades que #HemFetPam, tot adaptant la lletra de Coopera.

És la força de les coses, és la força del treball, de les mútues i les granges, dels tallers i els forns de pa!

#HemFetPam amb Fleca l’Aresta. No només un forn de pa a Santa Coloma de Queralt sinó també un projecte agroecològic, cooperatiu i autogestionari que té com a objectiu promoure l’agroecologia, la sobirania alimentària, la cooperació social i un món rural viu, tot desenvolupant alternatives a l’agroindústria i al mercat capitalista.

Una economia fora del circuit del capital, és on es materialitza democràcia radical

#HemFetPam amb A bona hora, Ecoxarxa del Bages.  Una comunitat d’intercanvi de béns i serveis formada per persones del Bages i rodalies. A més dels intercanvis directes, s’utilitza una moneda social pròpia

Competir és un luxe que només pot permetre’s l’1%; Coopera!

#HemFetPam amb LaCol . Cooperativa de joves arquitectes que treballa des del barri de Sants de Barcelona. Sota la creença que la manera de transformar la ciutat és a partir de la participació activa de la gent que l’habita i l’acció propositiva. LaCol treballa amb l’arquitectura per a la transformació social, com una eina per a intervenir l’entorn proper de manera crítica.

I gaudim del nostre temps, compartint tots un espai, reinventem-nos el consum sa, millor i més barat;

#HemFetPam amb Grup de Consum la Vianda de Roquetes, Baix Ebre  . Conformat per diverses famílies de les Terres de l’Ebre preocupades per l’alimentació i pel model de consum establert. Es vol promoure un consum crític, solidari i responsable, de productes ecològics, no malbaratador, equilibrat i saludable tot apostant per l’autogestió.

Reviscola l’esperança, refundem la dignitat, ateneus, cooperatives, pobles autogestionats.

#HemFetPam amb La Sargantana de Badalona . Cooperativa mixta de treball i consum on l’activitat principal és la restauració, oferint productes de temporada que es conreen i s’elaboren amb valors com la sostenibilitat, el respecte al territori, el compromís social i el comerç just. També ofereixen activitats culturals com concerts i exposicions entre d’altres.

Competir és un luxe que només pot permetre’s l’1%

Coopera!

#HemFetPam amb Oikocredit Catalunya . Cooperativa de crèdit sense ànim de lucre, democràtica i participativa, capdavantera en inversió per al desenvolupament. Ofereix a persones i entitats l’oportunitat de transformar realitats amb els seus estalvis, per promoure la justícia global. Qualsevol persona o organització pot invertir els seus estalvis a Oikocredit perquè siguin invertits amb criteris ètics en el finançament de projectes productius a països empobrits.

Reapropiem-nos de la vida al treball cooperatiu, en salut i en energia i a un ensenyament actiu,

#HemFetPam amb COS cooperació i salut, a Gràcia, Barcelona. Ofereix diversos tractaments terapèutics i cursos de formació per a la salut. La fita de COS és oferir serveis de medicina integrativa per tal de poder atendre alteracions de la salut de diferent índole des de les diferents perspectives de cada especialitat mèdica. Amb aquest objectiu, un grup de terapeutes de múltiples branques de la medicina natural i general s’han unit per formar aquesta cooperativa.

Estenent el suport mutu, un ariet col·lectiu, premi del poble p’al poble, un cavall de troia-alfil,

#HemFetPam amb IACTA de Barcelona. Cooperativa d’ advocades sense ànim de lucre. Ofereixen servei d’assessorament, acompanyament jurídic i representació judicial en tots els àmbits del dret, primant la visió integral. Reivindiquen, a la vegada, la funció social de l’advocat així com el seu compromís amb els problemes socials actuals. IACTA són les sigles de: Informar Acompanyar Construir Transformar i Actuar.

Competir és un luxe que només pot permetre’s l’1%; Coopera!

#HemFetPam amb la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya . Xarxa, espai de trobada i coordinació d’entitats que practiquen l’economia com a instrument per a construir l’altre món possible. Laboratori on diàriament s’assagen noves formes de treballar, consumir, comercialitzar i invertir, i que demostren que és possible fer empreses eficaces i, alhora, democràtiques, equitatives i sostenibles.

#FaremPam 250, 300, 400, 500 vegades… i ho volem fer amb tu! Vols participar amb nosaltres? Vine a #FerPam !

Esmeralda Almazán i Xavier Rubio ( PAM a PAM Bages)