El 6 de juny t’esperem al vermut d’Economia Feminista a Manresa

Penses que la teva vida només depèn de tu? Penses que només el treball remunerat permet viure? Et preocupa l’impacte que té el teu model de vida al planeta? Penses que néixer amb sexe masculí dóna privilegis? Et fa por la paraula feminista? I economia? I les dues seguides? Si t’has fet alguna o vàries d’aquestes preguntes, potser t’interessa l’Economia Feminista! Si és així, t’esperem el 6 de juny a les 11h, a la Casa Flors Sirera de Manresa, per conversar i reflexionar plegades sobre l’Economia Feminista i l’Economia Solidària. A la trobada hi participaran la Daniela Osorio, l’Anna Fernández i la Mònica Haas Caruso, impulsores de la comissió d’economies feministes de la Xarxa d’Economia Solidària, per conèixer quin ha sigut el seu procés i poder reflexionar des d’una mirada feminista sobre els processos d’Economia Solidària que estem duent a terme en l’àmbil local.

A Manresa fa uns mesos que ens estem formant i organitzant entorn al tema de l’economia feminista. Ens va picar el cuquet arrel de la fira d’economia feminista que va tenir lloc a Barcelona el novembre de l’any passat. . Ja llavors des del grup “3 no som multitud” (grup de reflexió sobre poliamor i transfeminisme), vàrem aprofitar l’oportunitat per fer venir l’Amaia Pérez Orozco fins a Manresa amb l’objectiu de  compartir una conversa de vermut de diumenge amb ella. L’acte va aplegar força gent i ens va donar l’impuls suficient per seguir treballant el tema.
Ha passat ja més de mig any, i no hem estat parades. Ha estat temps per trobar-nos, conèixer-nos, organitzar-nos i somiar plegades sobre tot allò que tenim ganes de dur a terme al nostre entorn local per visibilitzar les propostes que s’estan fent des de l’economia feminista. Aquest procés ha coincidit amb la creació del grup local de Pam a Pam a Manresa. I algunes hem participat a ambdós espais, amb la inquietud de trobar confluències entre les propostes d’Economia Solidària i l’Economia Feminista.
De moment, tot això s’ha concretat en el Vermut d’Economia Feminista: Una mirada des de l’Economia Solidària, que tindrà lloc el proper dissabte 6 de juny a les 11h a la Casa Flors Sirera (c/ Saleses, 10. Manresa). Hem convidat a la trobada a la Daniela Osorio, l’Anna Fernández i la Mònica Haas Caruso de la comissió d’economies feministes de la Xarxa d’Economia Solidària, perquè volem conèixer el procés, les reflexions i propostes que elles estan i han estat treballant i volem compartir els processos, reflexions i propostes que cada una de nosaltres estem construint des dels diferents espais en els que col·laborem. Per a facilitar la participació hem previst un espai de criança i l’espai és accessible per a persones amb cadira de rodes. Després del debat, compartirem un vermut amb productes agroecològics de projectes locals.
Perquè l’Economia Solidària serà feminista, o no serà solidària!
Us esperem al vermut!