Fem créixer la comunitat digital de Pam a Pam

A partir de febrer començarem una sèrie de 10 sessions gratuïtes per aprendre juntes, treballant col·laborativament sobre el codi de Pam a Pam amb l’objectiu d’ampliar i empoderar una comunitat que faci créixer la plataforma digital del projecte.
Si ets una persona interessada en la programació i el desenvolupament web, especialment si ets dona, t’hi esperem!! Omple el formulari!

La plataforma digital de Pam a Pam és alhora seva finestra al món, el seu gestor de la base de dades i el seu espai de treball i interacció. És per això que volem fer un pas endavant en la filosofia col·laborativa de Pam a Pam i en els valors de l’ESS que definim en el projecte, fent una crida a la construcció d’una comunitat digital que participi col·laborativament en la millora del programari.

Per construir aquesta comunitat digital, de cara al 2019 hem preparat una serie de 10 sessions amb les que podrem autoformar-nos i col·laborar per desenvolupar un programari. Ho farem de la mà de professionals de les cooperatives TIC Jamgo, Dabne i Coopdevs. Les sessions s’adaptaran als coneixement del grup i seran un procès d’aprenentatge col·lectiu i suport mutu en el que es treballarà sobre una plataforma web que ja està funcionant i sobre la qual podrem implementar millores construint una comunitat amb diversos graus d’implicació i diversos tipus d’aportacions: millores comunicatives, disseny de pàgines web, documentació de codi, revisió d’errors, desenvolupament de noves funcionalitats…

Aprendrem sobre els valors de l’economia solidària i també sobre procomuns digitals i eines de programari lliure, com treballar en un codi col·laboratiu i com implementar i modificar una plataforma digital que funciona amb diverses capes (HTML, CSS, Javascript, PHP, Java, MySQL, Json…).

En definitiva, volem aprofitar aquestes sessions per fer una crida a persones interessades en la programació i el desenvolupament web a apropar-se al projecte i poder contribuir en el desenvolupament de Pam a Pam a la vegada que aprenem juntes treballant conjuntament. Posarem especial cura en mantenir la paritat de gènere en el projecte de Pam a Pam, si ets dona i tens ganes d’aprendre sobre eines digitals, t’esperem!!

Sessions seran cada dos dijous de 16 a 20 h a Bailen 5 (Barcelona). Concretament els dies:

  • 7 i 21 de febrer
  • 7 i 21 de març
  • 4 i 25 d’abril
  • 9 i 23 de maig
  • 6 i 20 de juny.

L’horari d’assistència flexible (no és necessari ser presencialment les 4 hores) i es recomana portar ordinador propi.

Per inscriure’t, omple el formulari!

 

Per qualsevol dubte podeu contactar amb: dinamitzacio@pap.wtr1.ch.