Compromeses amb l’economia social: fem el balanç social!

Ja ha començat la campanya de Balanç Social (BS) de la XES, una eina d’autoavaluació que tenim les entitats per mesurar el nostre impacte social, ambiental i de bon govern. Es tracta d’un qüestionari en què aquelles entitats que volem ser socialment responsables descrivim i mesurem les nostres aportacions socials, laborals, professionals i ecològiques fetes al llarg… Llegir més

Ja ha començat la campanya de Balanç Social (BS) de la XES, una eina d’autoavaluació que tenim les entitats per mesurar el nostre impacte social, ambiental i de bon govern. Es tracta d’un qüestionari en què aquelles entitats que volem ser socialment responsables descrivim i mesurem les nostres aportacions socials, laborals, professionals i ecològiques fetes al llarg de l’any. S’avaluen sis grans característiques: la democràcia, la igualtat, el compromís ambiental, el compromís social, al qualitat laboral i la qualitat professional.

Els resultats d’aquesta anàlisi ens serveixen per millorar internament però el BS també compleix amb una altra finalitat que és la de recollir dades agregades de l’Economia Solidària i del Mercat Social i poder elaborar un informe per posar en dia la situació del Mercat Social català així com els estàndards de funcionament.

A més a més, la comissió de Balanç Social de la XES intenta generar dinàmiques d’intercooperació per tal que siguin les mateixes organitzacions de l’Economia Social i Solidària les que ajudem a les altres a complir els compromisos de millora.

És per tot això que animem a totes els entitats i iniciatives que formeu part del mapa Pam a Pam a que feu el Balanç Social. Tenim temps fins el 30 de juny!

Per a més informació i per a fer el balanç social cliqueu aquest enllaç.