Aquesta setmana Pam a Pam celebra els 200 PAMS a tot el territori!

“La nostra recompensa es troba en l’esforç i no en el resultat. Un esforç total és una victòria completa”. M. Gandhi

Tot va començar amb la idea de crear un mapa col·laboratiu que recollís iniciatives de consum responsable amb l’objectiu de transformar la societat a través de la nostra cistella de la compra. El projecte es va gestar durant mesos i, l’11 de desembre de 2013, va sortir a la llum la primera pàgina web de Pam a Pam. Aquesta primera pàgina recollia punts de tres sectors: alimentació, banca i roba, i només estava centrat en la ciutat de Barcelona.

Amb els pas del temps, l’equip es va adonar que el projecte es quedava petit: la gent tenia moltes inquietuds i volia fer créixer Pam a Pam. Vam notar el gran potencial que tenia  -i té- aquest projecte i així va ser com es va decidir augmentar de tres a dotze sectors, i de Barcelona a tota Catalunya.

La feina que es va girar no va ser poca. Es va haver de millorar el qüestionari per encabir aquelles iniciatives que abans no es podien valorar, replanificar tot el portal web, gestionar l’extensió del territori organitzant grups territorials, etc.

Tot i així, esquivant un i cadascun dels contratemps que ens anaven entorpint el camí, la nova pàgina web va sortir el 20 de desembre de 2014. I és així com, a dia d’avui encara amb algun problema tècnic, hem arribat a posar al mapa, ni més ni menys, 200 punts.

Aconseguir aquesta xifra ha estat gràcies al treball de moltes persones que hi ha al darrere. Persones que creuen que el canvi de la societat comença pel d’un mateix. Un canvi que comença amb un esforç, com el de canviar el banc de tota la vida per un d’ètic, canviar el dentista de baix de casa, per un que inverteixi en persones sense recursos que no puguin assumir el cost d’un tractament dental, omplir la nostra cistella de productes de proximitat, com els que ens poden oferir a moltes cooperatives de consum. Però, sobretot, per totes aquelles persones, les xinxetes, que dediquen una part del seu temps a fer d’aquest projecte una acció de transformació social, ja que 200 punts arreu de Catalunya reflecteixen que un canvi s’està gestant i que cada vegada és més real.