Aquest és el Mes de l’Economia Solidària. Participa-hi!

L’octubre és el Mes de l’Economia Solidària de Catalunya i des de Pam a Pam et proposem participar a les nombroses activitats que hi tindran lloc: la Fira de l’Economia Solidària, la nova Caminada Pam a Pam per l’Economia Solidària, formacions i tallers i el Festival Esperanzah, entre moltes d’altres.

Davant l’efervescència i l’interès creixent en l’Economia Solidària, aquest octubre celebrem la primera edició del Mes de l’Economia Solidària de Catalunya, que impulsa la Xarxa d’Economia Solidària. Des de SETEM et proposem participar a les nombroses activitats que hi tindran lloc: des de la ja consolidada Fira de l’Economia Solidària –24, 25 i 26 d’octubre– a la nova iniciativa Caminada Pam a Pam per l’Economia Solidària, passant per més de 50 activitats. Aquest mes fem pinya per a l’Economia que prioritza les persones!

Els 24 dies previs a la III Fira de l’Economia Solidària van farcits de xerrades, debats, assemblees, parades, exposicions, etc. que converteixen el mes d’octubre en un moment molt especial per al desenvolupament del sector de l’economia solidària i per a les persones i col·lectius que hi formem part.

Si entens l’economia diferent de com ho fa el capitalisme; si creus que una economia alternativa és imprescindible per sortir d’aquesta crisi sistèmica en què les elits polítiques i financeres ens tenen sumits i ens empobreixen; si vols que el teu consum sigui responsable i afavoreixi lògiques més democràtiques, equitatives, solidàries i respectuoses amb les persones, el medi ambient i els territoris… signa el manifest del Mes de l’Economia Solidària i participa a les més de 50 activitats que hi ha programades aquest mes d’octubre!

Pam a Pam, el mapa col·laboratiu del consum responsable i l’economia solidària quer imulpsa SETEM, ha volgut implicar-se especialment en aquest Mes, i organitzem diferents presentacions i activitats arreu de Catalunya.

  • Activitats de Pam a Pam

Aquests són algunes de les activitats que organitzem arreu del territori, la majoria van coordinades amb el desenvolupament de la caminada Pam a Pam. Esteu atents/es al blog i a les xarxes socials per a més informació!

Girona

3 oct.

Rebuda de la caminada i trobada amb iniciatives de l’Economia Solidària al casal El Forn.

21 oct.

Formació d’Economia Solidària i de Pam a Pam. Espai de Solidaritat, c/ Mestre Francesc Civil, 3, 18h. 17005 de Girona
Manresa

6 oct.

Presentació de la caminada, del Mes de l’Economia Solidària i de Pam a Pam als mitjans de comunicació. Lloc: Carrer Bruc 59.

19 oct.

Vermut de presentació de Pam a Pam a la Fira Ecoviure. A les 12h.
Reus

11 oct.

Berenar ecològic i xerrada. 16:30h. Plaça del Pallol.
Barcelona

3 oct.

Vols formar part de Pam a Pam? Taller de Pam a Pam per unir-te com a nova Xinxeta Taronja!
Lleida

10 oct.

Presentació de Pam a Pam a càrrec d’Oscar Rando, de la Xarxa d’Economia Solidària (XES) i Laura Muixí, del projecte Pam a Pam. A les 19h a la Coordinadora ONGD i aMS de Lleida, C/ Dr. Combelles,11 baixos
  • III Fira d’Economia Solidària de Catalunya (24, 25 i 26 d’octubre)

La 3a edició de la Fira de l’Economia Solidària tindrà lloc els dies 24, 25 i 26 d’octubre a la Fabra i Coats (Sant Andreu, Barcelona). Enguany la fira tindrà un dia més d’activitats i, com en les altres edicions, servirà per fomentar la intercooperació i el coneixement entre les diferents famílies de l’Economia Solidària com són el treball cooperatiu, la comercialització justa, el consum responsable, les inversions ètiques, les iniciatives de gestió participatives i la redistribució dels excedents, entre d’altres.

Durant aquests tres dies es realitzaran desenes de xerrades, presentacions de nous projectes, exposicions, debats, projecció d’audiovisuals, tallers per a infants, etc. Les 196 entitats inscrites fins el moment ja estem treballant per demostrar que l’economia solidària pot donar resposta a les principals necessitats de la societat. Evidentment, des de Pam a Pam no ens perdrem aquesta cita i et convidem a visitar-nos al nostre estand, on mostrarem per primera vegada al públic el nou web que estem construint per ampliar el mapa a Catalunya i a tots els sectors de l’Economia Solidària. Comptem amb tu!

  • Caminada PAM A PAM per l’Economia Solidària

El 28 de setembre vam donar el tret de sortida a la Caminada Pam a Pam que recorrerà fins el 25 d’octubre 600 kilómetres per 50 poblacions de Catalunya per donar a conèixer l’Economia Solidària i el projecte Pam a Pam. Consulta aquí el calendari i vine a rebre la Caminada al teu municipi!

  • Festival Esperanzah (17, 18 i 19 d’octubre)

Música i Economia Solidària, quina bona combinació! Enguany l’associació sociocultural GATS (Grups Associats pel Treball Sociocultural) i la XES han arribat a un acord per impulsar l’Economia Solidària des del Festival Esperanzah! el propers 17, 18 i 19 d’octubre al Parc Nou del Prat de Llobregat, amb Manu Chao com a cap de cartell i també Txarango, Calima, Microguagua, Kimbala, La Sra. Tomasa, Chicos y Méndez, Los niños de los ojos rojos, I+MAD, Kenkeliba, La Banda Ton Pare, Dj. Pakirrin  Dj Panko. L’entrada és gratuïta. Des de Pam a Pam també hi participarem amb un estand on t’hi esperem veure!

Si en el teu poble, barri o territori tens programat algun acte relacionat amb l’Economia Solidària et convidem a incloure l’activitat en el programa del Mes de l’Economia Solidària 2014. Per fer-ho, envia el títol de l’activitat, el lloc i hora on es farà i una breu descripció de l’activitat al correu electrònic meses@xes.cat.