Al juny, Pam a Pam on tour

A Pam a Pam portem uns mesos reflexionant i preparant noves eines que enfortiran el projece. I aquest juny comencem a compartir-les! Hem preparat un seguit d’activitats per anar presentant en diferents formats – xerrades, fires, formacions, celebracions – els fruits d’aquest procés.

 

Hem estat treballant amb l’elaboració d’un nou qüestionari de criteris, que respon als aprenentatges de les més de 400 entrevistes realitzades, i al context d’una economia social i solidària efervescent. Aquest procés ha estat molt enriquidor, i ens ha fet plantejar quins eren els reptes de l’economia social i solidària actualment, que viu un moment de creixement i expansió, i això obre moltes finestres d’oportunitats i potencialitats, i alhora ens ha de fer pensar quina és l’essència transformadora del moviment, i quins criteris ens defineixen com iniciatives que apostem i treballem per un canvi de paradigma socioeconòmic. Amb aquest esperit, hem inclòs nous criteris en el qüestionari, com l’arrelament territorial, la transformació social o la cohesió, és a dir, com ens apropem a tots els col·lectius amb majors dificultats d’accés al mercat laboral. També hem estat reflexionant sobre quins són els horitzons cap als que volem caminar, i quins són els mínims exigibles per delimitar les pràctiques de l’ESS enfront un capitalisme verd que pugui coptar els nostres discursos. En aquest sentit, i de la mà de més de 40 persones expertes en diferents camps, hem modificat la gradació de criteris existents, com l’aprofundiment democràtic, la perspectiva feminista, les condicions laborals, la intercooperació… tot plegat ha generat un qüestionari més polític i exigent que, modestament, creiem que contribueix a anar definint els contorns de l’ESS, i confiem que servirà com a eina de reflexió a les iniciatives de la comunitat Pam a Pam igual que ens ha fet aprendre a nosaltres.

Aquest juny ens podeu trobar en diferents esdeveniments i territoris:

– El 3 de juny a les 18h: Xerrada Pam a Pam  a la 2a Mostra d’Economia Social i Solidària a la Plaça Sant Domènec de Manresa

– El 7 de juny a les 19h: Pam a Pam comparteix l’estrena d’una nova etapa d’Opcions al Casal del Pou de la Figuera, Ciutat Vella, de Barcelona

– El 17 de juny doblet! Al matí farem una xerrada a l’Ateneu La Bòbila del barri de Porta, Nou Barris, de Barcelona. I ens podeu trobar de 11 a 20h a la 2a Fira d’Economis Social i Solidària de Sant Cugat, a la Rambla del Celler.

– El 18 de juny brindarem al VermutCoop a la plaça Cal Muns de la Bordeta, Sants, de Barcelona. Farem una presentació de Pam a Pam a partir de les 12h, podrem picar productes de proximitat, ballar amb música en viu, i us mostrarem una sorpresa que us hem preparat.

I com a cirereta abans de l’estiu, l’1 de juliol de 10 a 14h farem un taller debat a l’Escola d’Estiu de l’Economia Solidària a El Prat de Llobregat, on compartirem les reflexions sobre els criteris que delimiten l’ESS.

I tot plegat per calentar motors! Perquè al setembre tornem amb més força i amb el llançament de noves eines de Pam a Pam: estrenarem un nou espai web, més àgil i amb moltes millores. Si  ens veniu a veure aquest juny, us podem avançar alguns detalls 😉