Trobada estratègica: donem suport a la pagesia, millorem el mapa i continuem fent-lo créixer!!

A finals de març hem fet una trobada estratègica de la comunitat de Pam a Pam, aquest cop en una sala virtual per l’estat d’emergència sanitària actual. La comunitat continua amb ganes de reflexió i impliació!

En la trobada del 27 de març hem fet una posada al dia sobre l’eix d’agroecologia en el que portem treballant des de l’any passat, quan vam elaborar l’informe Sembrem Transformació. Hem presentat el nou projecte Abastiment Agroecològic que fem conjuntament Pam a Pam i Arran de Terra. És una campanya que es va iniciar per donar sortida a producte d’iniciatives agroecològiques que es trobaven en situacions d’urgència davant el tancament de serveis de restauració, menjadors escolars i fires. En podeu conèixer més detalls aquí.

A la trobada es va organitzar un grup de xinxetes per posar fil a l’agulla en suport al moviment agroecològic i fer possible la incrustació d’un mapa al web Abastiment Agroecològic. Gràcies a elles, el mapa del projecte té ja més de 200 punts de la base de dades i continua creixent. A més a més, destaca aquelles productores en situació d’urgència.

En la jornada també es van recollir propostes de millora del projecte, entre elles, donar idees a cooperatives i grups de consum per continuar articulant la distribució alimentària en moments com aquest. Per això hem publicat aquest apartat al web amb propostes per a aquest tipus d’articulacions.

Hem aprofitat l’estratègica per tirar endavant una de les propostes de l’assemblea de Pam a Pam del febrer:fer una actualització i millora del mapa ara que estem a punt d’arribar als 1.000 punts mapats. Hem recollit en un document les propostes de millora de la web i es hem posat en comú les últimes actualitzacions de la base de dades.

Amb el  retorn d’una seixantena de cartes de les més de 900 enviades a finals d’any a les iniciatives, vam poder eliminar les que ja no existien (11) i rectificar altres adreces. A més a més, durant el març es va contactar a les iniciatives perquè actualitzessin la seva informació de contacte del mapa per contrastar-la amb una base de dades sobre compra i contractació pública de l’ajuntament de Barcelona on les entrades de Pam a Pam aparèixen amb prioritat. Amb aquestes dues accions d’actualització i les millores web que hem llistat, creiem que el mapa serà encara millor.

La reunió va acabar amb la voluntat d’obrir un espai de debat i reflexió col·lectiva al voltant del paper de l’ESS en la crisi desencadenada pel covid-19. Ho reprendrem! A més a més, tot i el confinament, seguirem nodrint el mapa, de manera que substituirem les entrevistes personals a les noves iniciatives del mapa per entrevistes en línia, sempre que sigui possible.