Nou informe del mercat social 2022

Un any més, participem en l’elaboració l’informe del mercat social 2022. I aquest any ho fem amb més dades i, per tant, mostrem el Mercat Social català de manera més global.

En l’informe del Mercat Social 2022 fem especial èmfasi en analitzar i entendre les pràctiques que creiem que caracteritzen l’ESS. També mostrem la gran fotografia de l’economia social i solidària (ESS) a Catalunya en l’actualitat. Com sempre, ho fem de la mà del projecte de Balanç Social i aquest any també incorporant dades recollides en el marc de l’activitat de la XES.

Segons l’estudi, les organitzacions de l’ESS representen una base social d’unes 235.000 persones,  generen prop de 25.000 llocs de treball  i ingressen anualment uns 730 milions d’euros. El criteri de l’ESS en el que més destaquen és l’arrelament territorial i on hi ha més marge de millora és en la incorporació de llicències lliures en la seva quotidianitat. Quan parlem de condicions laborals dignes, el sou i l’adequació de la feina a la jornada laboral continuen tenint la pitjor valoració. Són dos aspectes que s’estan convertint en dèficits estructurals a l’ESS.