Feliç Diada! Viu-la amb criteris d’Economia Solidària!

Arriba Sant Jordi i tenim moltes ganes de sol, de passejar amb caloreta i llum pels nostres barris i vil·les i, per suposat, de celebrar la nostra cultura. Celebrar un dia de cultura, això sí, amb criteris Pam a Pam!

Els llibres ens inspiren, ens distreuen, ens fan aprendre, viatjar…  si encara no tens el teu per Sant Jordi, i per a que ho tinguis present la resta de l’any, et recomanem algunes llibreries de proximitat que practiquen l’Economia Solidària!

Aldarull, al barri de Gràcia: És un projecte cultural de caire llibertari que promou la difusió de material de transformació social. Al local de la llibreria podreu trobar material cultural en varis formats: llibres, fanzines, contes, còmics, CDs, vinils… Sempre vinculats al moviment llibertari i, en general, a ideologies amb voluntat de transformació social. Tenen una editorial vinculada: Aldarull Edicions

La Ciutat Invisible, al barri de Sants: És un projecte cooperatiu i autogestionari dirigit a crear i difondre continguts crítics que impulsin processos de transformació política i social, bàsicament, en dues direccions: La potenciació i construcció de xarxes d’intercooperació vinculades amb l’economia solidària; i l’extensió de pràctiques polítiques autoorganitzades i autònomes de reapropiació de la política a nivell local. Aquests objectius han anat nodrint de continguts i enfortint la llibreria crítica, han contribuït al desenvolupament i l’elaboració de nous imaginaris mitjançant la comunicació gràfica; i han pres forma en projectes que combinen la investigació social, el desenvolupament d’estratègies comunicatives i la intervenció comunitària.

Pebre negre, al barri del Clot:  llibreria cooperativa especialitzada en gastronomia, literatura infantil i sostenibilitat. Organitzada com a cooperativa de treball, també ofereix l’espai Obrador, on es promouen activitats i es presenten projectes i llibres.

Rocaguinarda, Cooperativa Cultural al barri del Guinardó: És una llibreria on, a part de vendre llibres, es venen productes de comerç just, cosmètica natural, joguines i productes per a mares i infants. Alhora, s’intenta promoure el consum de menjar ecològic, preparant cistelles ecològiques, així com tot el que es relacioni amb una vida sana lluny del consum industrial habitual. a través dels llibres que vènen com de les xerrades que organitzen, intenten descubrir  un model social participatiu i democràtic, on la gent pugui conèixer models de vida i consum sostenibles, que ens permetin passar pàgina d’aquest model actual on la voràgine del consum i creixement infinit i insostenible ens aboquen cap a un futur incert.

Espai Contrabandos,   un espai de l’edició independent i del llibre polític,  on s’ofereixen ells libres de pensament crític d’editorials associades a Contrabandos  i altres editorials independents ( ara mateix  hi ha 25 editorials). A més d’oferir llibres, realitzen presentacions, Grups de lectura, Debats i converses de sofà, Seminaris i cursos…

Feliç Diada! I bona lectura crítica!