Famílies i famílies

M’havia promès a mi mateixa no escriure de nou sobre Nadal, però passejar pels carrers de les ciutats aquests dies, fan venir ganes irreprimibles de dir alguna cosa i aprofitar qualsevol espai disponible per fer-ho…

Al meu entorn, abunden comentaris de mandra per les festes i sobretot pels àpats i sobretaules eternes que impliquen, amb persones que normalment veiem poc sovint i amb qui normalment tenim poques afinitats polítiques. I ja sabem que les converses de sobretaula solen ser perilloses…
Avui he rebut un missatge que resumeix el que crec que tantes sentim: ‘amigues feministes, recordeu que és el nostre deure arruinar els sopars familiars amb les nostres opinions. Bona sort camarades’.
I podria ampliar-ho a amigues feministes, amigues anticapitalistes, amigues antiracistes, amigues ecologistes i un llarguíssim etcètera d’istes.
I és en aquestes dates, entre àpats més o menys incòmodes, quan més valores la sort de tenir altres famílies, les escollides, amb les que sí que hi ha afinitat, amb les que i construïm una altra manera de viure i amb les que creixem plegades intentat-ho dia a dia.

I una d’aquestes famílies és amb la que fem Pam a Pam. Un grup de persones, d’iniciatives i d’entitats amb voluntat de transformar la societat a través d’una altra concepció de l’economia. I aquest post és justament per fer un petit homenatge a aquestes persones incansables, amb les que somiem plegades una altra economia i treballem per fer-la realitat.
El 2016 ha sigut un any de mirar-nos cap endintre, de molts reptes a nivell organitzatiu i a tots nivells, un any especialment delicat en què també ens ha influït l’actual moment d’ebullició que viu l’economia solidària. Hem sentit que el moment demanava a Pam a Pam que estéssim a l’alçada i hem estat treballant intensament per fer-ho possible. Molts dels processos en els que hem estat (i estem) immerses no són encara visibles, però us avancem que el 2017 serà un any de novetats importants a Pam a Pam: la web, el qüestionari de criteris… i el que ens brindi aquest nou any! Tan de bo que ens acompanyeu en aquests canvis, us en mantindrem informades!

Per acabar, desitjar-vos a totes que tingueu uns bons dies, nosaltres els aprofitarem per agafar forces per seguir amb el ritme intens el 2017!