Aquest desembre, vine al Mercat de Calçat Sostenible

Els dies 24 i 30 de desembre, en el marc de la II Fira de consum responsable, d’economia social i solidària, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, se celebrarà el primer Mercat de calçat sostenible.

El mercat pretén donar a conèixer les vulneracions de la indústria transnacional del calçat, a la vegada que ofereix alternatives de consum que responguin a criteris de proximitat, comercialització justa, consum responsable, ecologia i sostenibilitat, entre d’altres.
Les persones que assisteixin al Mercat coneixeran els criteris ètics de la producció de calçat de cada una de les alternatives participants, podran adquirir els seus productes als estands i reparar el calçat fet malbé, així com dipositar les sabates que ja no utilitzin als punts de recollida que s’hi habilitaran.

Així doncs, en el mercat trobareu productes ecològics, producció local i artesania, reparació de calçat i segona mà, a més de xerrades de coneixença i sensibilització envers el sector del calçat.
 

PROGRAMA activitats paral·leles

24.12.2016

11:30h-13:00h Xerrades llampec (10 minuts) sobre alternatives de calçat

13h-13:30h Presentació Canvia de Sabates, campanya de denúncia que reivindica una cadena de subministrament del calçat ètic, sostenible i transparent. Es facilitaran els resultats i conclusions de l’informe “Drets laborals trepitjats. Una instantània sobre les actuacions de Deguda Diligència en Drets Humans de 23 empreses de la indústria mundial del calçat”.

13:30-14:30h Xerrada: “La cara oculta dels talons. La moda del calçat com a element de desigualtat?”. Amb Patrícia Soley-Beltran, autora del llibre ¡Divinas! Modelos, poder y mentiras, Premi Anagrama d’Assaig 2015, i Andrea Momoitio, periodista i coordinadora de Pikara Magazine (revista digital que practica un periodisme feminista, crític i transgressor).

30.12.2016

17:30h-19:00h Xerrades llampec (10 minuts) sobre alternatives de calçat

Us convidem aquestes festes a canviar-vos de sabates des del consum responsable!

El Mercat de calçat sostenible, impulsat per SETEM Catalunya, compta amb el suport del Comissionat d’Economia Social, Solidària i Cooperativa de l’Ajuntament de Barcelona i de la Campanya Roba Neta. El trobareu els dies 24 de desembre d’11h a 17h i el 30 de desembre de 16h a 20h, al bell mig de Plaça Catalunya. Us hi esperem!